Mw. drs. Edith Stutterheim

Mijn naam is Edith Stutterheim. Ik ben sinds januari 2018 (opnieuw) werkzaam bij S.P.E.L. Haarlemmermeer. Mijn opleidings- en werkgeschiedenis is divers.

Na het behalen van mijn doctoraaldiploma orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik meer dan 20 jaar als ‘gedragsdeskundige’ gewerkt in de zorg voor volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, waaronder mensen met een autistische stoornis en mensen met ernstig Niet Aangeboren Hersenletsel. Hoewel ik in de tussentijd mijn BIG-registratie als GZ-psycholoog al gehaald had, ben ik later opnieuw afgestudeerd, nu aan de Universiteit Leiden, in de richting Klinische en Gezondheidspsychologie met Neuropsychologie als afstudeeraccent.

Vanaf 2008 werk ik als (behandelend) GZ-psycholoog. Ik ben werkzaam geweest in de poliklinische revalidatie voor volwassenen, waarbij ik zowel neuropsychologie (diagnostiek en begeleiding) heb gedaan als klinische psychologie (onderwerpen als depressie / angsten / trauma’s / negatief zelfbeeld / het leren leven met chronische ziekten / progressieve aandoeningen / pijn / vermoeidheid / enz.). Sinds ongeveer 8 jaar ben ik steeds meer werkzaam in de generalistische GGZ. Ik heb ervaring in zowel de basis GGZ als de gespecialiseerde GGZ.

Specialismen

U kunt bij mij terecht voor de meeste klachten die binnen de basis-GGZ behandeld worden, zoals

depressie, angstklachten, trauma, negatief zelfbeeld, rouw, moeite met omgaan met ingrijpende veranderingen in gezondheid en toekomstperspectief, en met persoonlijkheidsproblematiek (met de kanttekening dat langdurige behandeling van dit laatste niet binnen de basis GGZ kan worden gerealiseerd).

In mijn werk maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, aangevuld met o.a. EMDR en schematherapie. Ik probeer steeds met u af te stemmen wat bij u past en ik vind een goede samenwerking tussen cliënt en psycholoog belangrijk.

Kwalificaties / Lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-register), nummer 19049885125.
 • Cognitief gedragstherapeut VGCT.
 • Aspirant lid Register Schematherapie / Vereniging Schematherapie.
 • Aspirant lid Vereniging EMDR Nederland.
 • Lid NIP; Psycholoog NIP.

Edith is aanwezig op maandagmiddag/ maandagavond en op donderdag.

Kamer van Koophandel: nummer 70987009.

 

 

 

 

Mijn naam is Jane Rozenblad. Sinds enige tijd ben ik werkzaam bij S.P.E.L. Haarlemmermeer als GZ-psycholoog. Aan de Universiteit van Utrecht ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie en in 2000 ben ik ingeschreven in het BIG-register als GZ-psycholoog.

Mijn werkervaring startte bij de RIAGG Zuid-Oost in Amsterdam waar ik onder ander te maken kreeg met slachtoffers van de Bijlmervliegramp. Sindsdien heb ik mij gespecialiseerd in traumabehandelingen. Daarnaast heb ik mij in de functie van coördinator migrantenhulpverlening verdiept in de transculturele psychiatrie en psychologie. Vervolgens werkte ik enkele jaren als behandelaar in de Dr. D.R. Caprileskliniek, een psychiatrisch ziekenhuis op Curaçao.  Bij de Arbo Unie in Haarlem en Amsterdam deed ik assessments, indicatiestellingen en kortdurende behandelingen bij mensen met werkgerelateerde problemen. Tot eind 2016 was ik werkzaam bij de GGZinGeest te Amsterdam waar ik kortdurende en middellange behandelingen uitvoerde.

In mijn werk ben ik zowel klacht- als methodisch gericht waarbij ik gebruik maak van EMDR, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, inzichtgevende therapie, hypnotherapie en Mindfulness. Op dit moment ben ik bezig mij te bekwamen in mensen met haarproblemen die daar psychisch onder gebukt gaan. Als psycholoog focus ik mij op het verminderen van klachten en het beheersbaar maken van de problemen. Ik houd van mijn werk en voel mij tevreden als ik samen met en afgestemd op u  een bijdrage mag leveren aan uw welzijn.

Specialismen:

EMDR

Cognitieve gedragstherapie

Arbeidsgerelateerde problematiek

Mindfulness

Hypnotherapie

Assesments

Kwalificaties/Lidmaatschap

Psycholoog NIP

Lidmaatschap NIP

Lidmaatschap Vereniging van EMDR

Opgenomen in het BIG register als GZ-psycholoog,

registratie nummer:29051972125

Kamer van Koophandel nummer: 66793947

Aanwezig op maandag en woensdag

Joke Donk heeft meer dan 30 jaar ervaring als gz-psycholoog, zowel in de eerste als de tweede lijn. Deze ervaring betreft o.a. het behandelen van depressies, angststoornissen, posttraumatische stressstoornissen ( met EMDR),somatoforme stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Zij heeft ervaring met adolescenten ( vanaf 18 jaar), volwassenen en ouderen. Haar kwalificaties: Gz-psycholoog, BIG- en NIP geregistreerd, EMDR-practitioner ( traumabehandeling) , MBT basistherapeut en lichaamsgericht werkend psycholoog. Voorts heeft zij het getuigschrift van de 4-jarige postdoctorale opleiding tot Integratief Lichaamsgericht Werkende Psychotherapeut van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Lidmaatschap Psyzorg Haarlemmermeer en Kennemerland 

Ik ben lid geworden van Psyzorg HK omdat ik het belangrijk vind om op regionaal niveau samen te werken met andere hulpverleners in de GGZ en met de huisartsen, specialisten en POH's. Via Psyzorg is er binnen de Haarlemmermeer en Kennemerland gestructureerd overleg met o.a. de huisartsen, POH's en de Specialistische GGZ.

Specialismen:

 

Kwalificaties/Lidmaatschap:

 • Lidmaatschap NIP
 • Lidmaatschap PsyZorg
 • Lidmaatschap EMDR Nederland
 • Opgenomen in het BIG register als gz-psycholoog, registratienummer 09051454425
 • registratie EMDR European Practitioner (zie www.emdr.nl) en de SIG (Special Interest Groep) EMDR en zwangerschap
 • Lid van het landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap
 • Diploma Integratief Lichaamsgericht Werkend Psychotherapeut van de faculteit Bewegingswetenschappen van de VU
 • Kwalificatie MBT (Mentalisatie Bevorderende Therapie), basistherapeut in het register van de Nederlandse vereniging van MBT

 

Joke is aanwezig op:

 • dinsdag en vrijdag

 

Een aantal recensies van patienten van Joke Donk:

“Aanvankelijk vond ik het heel spannend te starten met de EMDR therapie, maar het heeft me zo veel rust gebracht. Ik voel me nu, na de therapie, zo veel evenwichtiger. Ik kan het iedereen met angst en paniekklachten aan raden !”

“Mijn therapie bij Spel heeft mij meer inzicht gegeven in mijn valkuilen en ik heb geleerd hoe ik ze kan herkennen en er niet meer in te stappen! Met meer vertrouwen in mijzelf kan ik de wereld weer aan.”

“Ik had veel psychische klachten door de zorg voor mijn kinderen, die psychiatrische klachten hebben en door het feit dat een kind van mij seksueel misbruikt is door een leraar. Door de therapie zijn mijn klachten weg genomen en sta ik weer beter in het leven.”

“Door mijn depressie zag ik alles somber in en had geen vertrouwen meer in mensen, ook niet in psychologen. Ik kreeg vertrouwen in Joke door haar vriendelijke, meelevende maar soms ook confronterende houding. Met haar hulp ben ik er door heen gekomen en voel me weer goed in mijn vel zitten. Ook de combinatie van face-to-face contact en internettherapie vond ik erg plezierig en nuttig.“

“EMDR…., ik had er nog nooit van gehoord. Bij de uitleg ervan dacht ik : OK, zal dit bij mij werken? Nu ik klaar ben met de behandeling moet ik zeggen: ja, het heeft me zeker geholpen met het verwerken van nare ervaringen."

“Door het HELLPsyndroom rond zwangerschap en bevalling heb ik een PTSS opgelopen. Dankzij de EMDR therapie voel ik mij een stuk beter en kan ik nu eindelijk genieten van mijn kind.”

“Ik verbaas mij over het effect van EMDR therapie. Door eerdere ervaringen in mijn familie met psychologische behandelingen was ik er sceptisch over. Ik heb het een kans gegeven. Het heeft mij zeer goed geholpen. Ik ben weer ontspannen en heb energie.”

“Na een traumatisch verlopen zwangerschap voelde ik me onzeker over mijn volgende zwangerschap en zag erg op tegen de bevalling. Door Joke’s hulp kon ik mijn vorige bevalling goed verwerken en kon ik mijn tweede zwangerschap en bevalling goed aan.“

“Na de geboorte van mijn zoontje voelde ik mij erg depressief. Nu een jaar later voel ik me eindelijke weer mezelf en kan ik weer genieten van het leven.”

“Ik heb EMDR therapie gevolgd voor pesten. In het begin vond ik het lastig, naderhand ging het steeds beter. Ik ben blij dat Joke mij zo goed behandeld heeft en voel me nu veel beter.”

“Tijdens de sessies heb ik geleerd wat mijn valkuilen zijnen hoe ik hier mee om kan gaan om herhaling te voorkomen. De EMDR sessies waren spannend, maar hebben mij veel rust gegeven. De internetsessies vond ik in een later stadium van de behandeling prima, in het begin niet. Voor mijn gevoel had ik iemand nodig die samen met mij het traject in ging.”

“Ik ben bij Spel terecht gekomen om beter te leren om gaan met mijn negatieve emoties. Tijdens de gesprekken heb ik gemerkt dat dit eigenlijk voort gekomen is uit gebeurtenissen uit mijn vroege jeugd. Nu heb ik deze gebeurtenissen een plekje kunnen geven en voel ik mij in het dagelijks leven een fijner persoon. In eerste instantie voor mijzelf maar ik denk ook voor mijn omgeving. Ik zou iedereen willen aanraden die twijfelt om de stap te zetten, gewoon doen !“

 

 

 

Ik heb psychologie gestudeerd aan de UvA en ben afgestudeerd in Klinische Psychologie. Sinds 2001 werk ik bij SPEL Haarlemmermeer; daarvoor heb ik als verpleegkundige gewerkt in verschillende ziekenhuizen. Mijn medische achtergrond en ervaring uit die tijd komt nog altijd van pas in mijn huidige werk. Ik heb ook in de Ouderenzorg gewerkt, daar was ik werkbegeleider en praktijkopleider voor de gz-opleiding. Naast de praktijk in Hoofddorp werk ik op vrijdag in de Specialistische GGZ in een praktijk in Hoorn.

Als psycholoog focus ik op het verminderen van de klachten, waarbij de aspecten die een rol spelen in het ontstaan van die klachten (in de vroege jeugd of meer recent) ook de nodige aandacht krijgen. Iemands levensloop speelt dan ook in de regel een belangrijke rol in mijn behandeling. In mijn behandeling werk ik vanuit verschillende referentiekaders, van technieken uit de cognitieve therapie tot meer inzichtgevende interventies. Afhankelijk van de persoon en zijn of haar klachten. Ook werk ik met EMDR o.m. in geval van trauma.

 

Kwalificaties/Lidmaatschap:

 • Lidmaatschap LVVP
 • Lidmaatschap NVGzP
 • opgenomen in het BIG-register als gz-psycholoog: registratienummer 09029069125

Kamer van Koophandel 34340768

 

Hedy is aanwezig op:

 • maandagochtend 
 • dinsdag en woensdag
 • donderdagochtend om de week 

Contracten

Ik heb voor 2018 contracten met Zilveren Kruis, Multizorg en CZ (en de daaronder vallende labels).

Met de andere verzekeraars heb ik geen contract en in dat geval krijgt u de rekening na afloop van de behandeling thuis gestuurd. Deze kunt u dan zelf indienen bij de verzekeraar. In geval van de ongecontracteerde verzekeraars gelden de volgende tarieven:

Kort traject:                        € 487,26

Middellang traject:               € 830,23

Intensief traject:                 € 1301,85

Onvolledig Behandeltraject: € 198,88