Psychologenpraktijk S.P.E.L. Haarlemmermeer


De psychologen van S.P.E.L. zijn aangesloten bij diverse beroepsverenigingen. Dit betekent o.a. dat wij een beroepscode hebben en op regionaal nivo samen werken.

Sinds 16 maart bieden wij in het kader van de ontwikkelingen rond het Coronavirus ook telefonische consulten of beeldbellen via smartphone, tablet of laptop/desktop (vergelijkbaar met face-time en Skype) via een beveiligde weg.  


Psychologenpraktijk S.P.E.L. Haarlemmermeer


Psychologenpraktijk S.P.E.L. Haarlemmermeer in Hoofddorp is een praktijk van samenwerkende psychologen in de eerste lijn, d.w.z. in direct contact met de huisarts en de praktijkondersteuner van de huisarts.

Sinds 16 maart bieden wij in het kader van de ontwikkelingen rond het Coronavirus ook telefonische consulten of beeldbellen via smartphone, tablet of laptop/desktop (vergelijkbaar met face-time en Skype) via een beveiligde weg.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wachtlijst
Eigen risico

Eigen risico

Regelgeving

In 2020 geldt, net als in 2019, een eigen risico van €385 en er is een verwijzing door de huisarts vereist om voor vergoeding in aanmerking te komen.

 

Joke Donk heeft meer dan 30 jaar ervaring als gz-psycholoog, zowel in de eerste als de tweede lijn. Deze ervaring betreft o.a. het behandelen van depressies, angststoornissen, posttraumatische stressstoornissen ( met EMDR),somatoforme stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Zij heeft ervaring met adolescenten ( vanaf 18 jaar), volwassenen en ouderen. Haar kwalificaties: Gz-psycholoog, BIG- en NIP geregistreerd, EMDR-practitioner ( traumabehandeling) , MBT basistherapeut en lichaamsgericht werkend psycholoog. Voorts heeft zij het getuigschrift van de 4-jarige postdoctorale opleiding tot Integratief Lichaamsgericht Werkende Psychotherapeut van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Lidmaatschap Psyzorg Haarlemmermeer en Kennemerland 

Ik ben lid geworden van Psyzorg HK omdat ik het belangrijk vind om op regionaal niveau samen te werken met andere hulpverleners in de GGZ en met de huisartsen, specialisten en POH's. Via Psyzorg is er binnen de Haarlemmermeer en Kennemerland gestructureerd overleg met o.a. de huisartsen, POH's en de Specialistische GGZ.

Specialismen:

 

Kwalificaties/Lidmaatschap:

  • Lidmaatschap NIP
  • Lidmaatschap PsyZorg
  • Lidmaatschap EMDR Nederland
  • Opgenomen in het BIG register als gz-psycholoog, registratienummer 09051454425
  • registratie EMDR European Practitioner (zie www.emdr.nl) en de SIG (Special Interest Groep) EMDR en zwangerschap
  • Lid van het landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap
  • Diploma Integratief Lichaamsgericht Werkend Psychotherapeut van de faculteit Bewegingswetenschappen van de VU
  • Kwalificatie MBT (Mentalisatie Bevorderende Therapie), basistherapeut in het register van de Nederlandse vereniging van MBT

 

Joke is aanwezig op:

  • dinsdag en vrijdag

 

Een aantal recensies van patienten van Joke Donk:

“Aanvankelijk vond ik het heel spannend te starten met de EMDR therapie, maar het heeft me zo veel rust gebracht. Ik voel me nu, na de therapie, zo veel evenwichtiger. Ik kan het iedereen met angst en paniekklachten aan raden !”

“Mijn therapie bij Spel heeft mij meer inzicht gegeven in mijn valkuilen en ik heb geleerd hoe ik ze kan herkennen en er niet meer in te stappen! Met meer vertrouwen in mijzelf kan ik de wereld weer aan.”

“Ik had veel psychische klachten door de zorg voor mijn kinderen, die psychiatrische klachten hebben en door het feit dat een kind van mij seksueel misbruikt is door een leraar. Door de therapie zijn mijn klachten weg genomen en sta ik weer beter in het leven.”

“Door mijn depressie zag ik alles somber in en had geen vertrouwen meer in mensen, ook niet in psychologen. Ik kreeg vertrouwen in Joke door haar vriendelijke, meelevende maar soms ook confronterende houding. Met haar hulp ben ik er door heen gekomen en voel me weer goed in mijn vel zitten. Ook de combinatie van face-to-face contact en internettherapie vond ik erg plezierig en nuttig.“

“EMDR…., ik had er nog nooit van gehoord. Bij de uitleg ervan dacht ik : OK, zal dit bij mij werken? Nu ik klaar ben met de behandeling moet ik zeggen: ja, het heeft me zeker geholpen met het verwerken van nare ervaringen."

“Door het HELLPsyndroom rond zwangerschap en bevalling heb ik een PTSS opgelopen. Dankzij de EMDR therapie voel ik mij een stuk beter en kan ik nu eindelijk genieten van mijn kind.”

“Ik verbaas mij over het effect van EMDR therapie. Door eerdere ervaringen in mijn familie met psychologische behandelingen was ik er sceptisch over. Ik heb het een kans gegeven. Het heeft mij zeer goed geholpen. Ik ben weer ontspannen en heb energie.”

“Na een traumatisch verlopen zwangerschap voelde ik me onzeker over mijn volgende zwangerschap en zag erg op tegen de bevalling. Door Joke’s hulp kon ik mijn vorige bevalling goed verwerken en kon ik mijn tweede zwangerschap en bevalling goed aan.“

“Na de geboorte van mijn zoontje voelde ik mij erg depressief. Nu een jaar later voel ik me eindelijke weer mezelf en kan ik weer genieten van het leven.”

“Ik heb EMDR therapie gevolgd voor pesten. In het begin vond ik het lastig, naderhand ging het steeds beter. Ik ben blij dat Joke mij zo goed behandeld heeft en voel me nu veel beter.”

“Tijdens de sessies heb ik geleerd wat mijn valkuilen zijnen hoe ik hier mee om kan gaan om herhaling te voorkomen. De EMDR sessies waren spannend, maar hebben mij veel rust gegeven. De internetsessies vond ik in een later stadium van de behandeling prima, in het begin niet. Voor mijn gevoel had ik iemand nodig die samen met mij het traject in ging.”

“Ik ben bij Spel terecht gekomen om beter te leren om gaan met mijn negatieve emoties. Tijdens de gesprekken heb ik gemerkt dat dit eigenlijk voort gekomen is uit gebeurtenissen uit mijn vroege jeugd. Nu heb ik deze gebeurtenissen een plekje kunnen geven en voel ik mij in het dagelijks leven een fijner persoon. In eerste instantie voor mijzelf maar ik denk ook voor mijn omgeving. Ik zou iedereen willen aanraden die twijfelt om de stap te zetten, gewoon doen !“

 

 

 

Nieuwsberichten

S.P.E.L. Haarlemmermeer


22 mei 2019

Praktijkruimte te huur in Hoofddorp

Op dit moment hebben in ons pand een kamer te huur. Wij hebben plek voor een collega gz-psycholoog, een klinisch psycholoog of psychotherapeut. Wij bieden een fijne, professionele werkomgeving. Bij interesse graag contact opnemen via info@spel-haarlemmermeer.nl of 023-5632678.

Read more

12 okt 2018

Afscheid collega Marjanne Vermeer

Na vele  jaren in onze praktijk gewerkt te hebben, heeft onze collega Marjanne Vermeer afscheid van ons genomen. Zij gaat van haar welverdiende pensioen genieten. Wij bedanken haar voor haar collegialiteit en grote inzet voor de praktijk.

Read more

22 apr 2016

Website versleuteld - uw gegevens veilig verstuurd

Sinds vandaag is de hele website van S.P.E.L. Haarlemmermeer voorzien van een SSL certificaat. Dat betekent dat de site nu standaard gebruik maakt van een https:// website adres in plaats van http://.

Read more

12 feb 2016

Nieuwe website live

De nieuwe website van S.P.E.L. Haarlemmermeer is live gegaan!

Er is hard gewerkt om alle benodigde informatie aan de site toe te voegen zoals bijvoorbeeld een lijst met Veel Gestelde Vragen. De site is bovendien nu ook te bekijken met mobiele telefoons en tablets.

Read more